El-bilsladdning

El-bilsladdning

I föreningen har vi en laddbox per lägenhet av märket Zaptec. Dessa debiteras varje lägenhet varje månad med ett fast pris om 120 kr. Där utöver betalar varje medlem för sin egen förbrukning i boxen med för närvarande 1,50kr / kWh. Tanken är ett ”självkostnadspris” vilket ändras vid de tillfället föreningen måste förnya sitt el-avtal. Båda dessa avgifter kommer på avin för månadsavgiften.

Hur gör ni för att komma igång?

Börja med att kontakta styrelsen via mail och tala om vilken mailadress du vill ha kopplad till din laddbox samt vilken parkeringsplats du har (vilket nummer du bor på). Vänta med att skaffa konto hos Zaptec tills att du fått en inbjudan via mail. Från mailet kommer ni till en registrering som ni sedan kan använda för att logga in i portalen och appen. Appen heter Zaptec. Det finns eventuellt fler appar men det är den som BARA heter Zaptec som kan användas.

Med hjälp av telefonen och Appen startar ni laddning. Telefonen fungerar då som en tagg som hålls emot boxen. Detta för att endast du ska kunna ladda via din box. I appen kan ni sedan lägga till en RFID-tagg om ni vill, då behövs inte telefon och/eller app för att starta laddning utan endast en tagg. Det följer dock inte med några taggar till systemet, men ni ska kunna använda i stort sett vilken RFID-tagg som helst. Passerkort på jobbet, larmbrickor osv. De flesta fungerar.

I Portalen kan ni ändra vissa inställningar för er box. Tillexempel bocka i att sladden ska vara fastlåst i boxen även när ni inte laddar. Då kan sladden hänga kvar i boxen när ni är iväg och är låst där. I portalen kan ni även bjuda in fler användare till er box, om ni är fler i familjen som laddar eller om ni har vänner på besök som ni vill ge möjlighet att ladda.